Sosyal Medya

Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldüren Nurullah Semo üniversiteden atıldı

2015 yılı şubat ayında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldürdüğü için yargılanan Nurullah Semo için üniversite yönetimine yaptığı "Teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve istiyoruz" çağrısı karşılık buldu. Üniversite disiplin kurulu, halen yargılandığı olaydaki suçlamalardan dolayı oy birliğiyle Nurullah Semo’yu okuldan attı.



Ãœniversite’de 2015 yılının ÅŸubat ayında yaÅŸanan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Ãœlkü Ocakları Ege Ãœniversitesi sorumluluÄŸu yapan Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu öldürüldü. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan Ege Ãœniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi N. S. tutuklandı.

Cinayet suçundan tutuklu yargılanan N.S. için Ege Ãœniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. CandeÄŸer Yılmaz döneminde açılan soruÅŸturma dosyası daha sonra göreve gelen Prof. Dr. Cüneyt HoÅŸcoÅŸkun döneminde de sürdü. Cüneyt HoÅŸcoÅŸkun’un iÅŸlem yapılması istemiyle disiplin kuruluna gönderdiÄŸi dosya kurul toplanamadığı için görüşülememiÅŸti. Bu sırada N.S’nin okuldan atılma karanının kaldırıldığı ya da halen öğrenciliÄŸinin halen devam ettiÄŸine yönelik haberler tartışmalara neden oldu. Özellikle ÇakıroÄŸlu’nun üyesi olduÄŸu Ãœlkü Ocakları bu durum karşısında büyük tepki gösterdi. Geçen günlerdeki açıklamasında N.S.'nin atılma kararının kaldırıldığına yönelik iddiaları yalanlayan okul yönetimi bugün de tartışmaları bitiren toplantıyı yaptı. Ãœniversite disiplin kurulu, halen yargılandığı olaydaki suçlamalardan dolayı oy birliÄŸiyle N.S.yi okuldan attı.

TANRIKULU: ADALET TECELLÄ° ETMÄ°Åž OLUYOR

MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ä°zmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, N.S.’nin Ege Ãœniversitesi Disiplin kurulu kararıyla okulla iliÅŸiÄŸinin kesilmesini ÅŸu sözlerle deÄŸerlendirdi: "2015 yılındaki üzücü olayda maalesef okuldaki PKK yanlısı bir grup öğrenci kisvesi altındaki militanların çıkardığı olaylarda Fırat ÇakıroÄŸlu, N.S. tarafından öldürülmüştü. Bu katil zanlısının okulla iliÅŸiÄŸi kesilmemiÅŸti. Olay, özellikle ülkücü camia üzerindeki infial yarattı. Partimizin salı günkü grup toplantısında Genel BaÅŸkanımız yaptığı konuÅŸma Rektörlüğü bu konuyla ilgili kesin bir kararın verilmesi gerektiÄŸi konusunda uyardı, aksi taktirde bu olayın ÅŸaibeli bir ÅŸekilde devam edeceÄŸini belirtti. Rektörlüğün bu çaÄŸrı üzerine aldığı kararla adelet tecelli etmiÅŸ oluyor. Zaten öğrenci olmayan bu katil zanlısının okulla da iliÅŸiÄŸi kesilmiÅŸ olduÄŸunu öğrendik."  

Ä°ZMÄ°R/DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.